0343 - 410 626

Actueel

Kruisgang van Flip van der Burgt

Omslag van het boek bij de serie ‘Kruisgang’

Enige tijd geleden heeft Kunst+Vliegwerk de hand kunnen leggen op een serie bijzondere werken, houtsneden, van Flip van der Burgt (1927-1977).
Deze serie ‘Kruisgang’ bestaat uit de 14 staties van de kruisgang en verscheen in 1957 in een oplage van 25. Een van de series werd toentertijd aangekocht door een kerk in Deventer en belandde op een zoldertje nadat de kerk een andere functie had gekregen. Kunst+Vliegwerk kon de complete serie kopen en restaureerde de originele lijsten. De enige andere complete serie is in het bezit van het Catharijne Convent in Utrecht.
De serie van 14 houtsneden is alleen compleet te koop voor € 1.450,--. Hierbij gaat tevens het bijbehorende boek ‘Kruisgang’, samengesteld door Flip van der Burgt.


Taste of Doel

‘Taste of Doel’, gedekte tafel 2016

Deze installatie (2016) is gebaseerd op de teloorgang van het Belgische dorp Doel, nabij Antwerpen.
Doel is het dorp van de opstandige van mensen, kunstenaars veelal, die op vreedzame wijze hun talenten inzetten voor het behoud van hun charmante dorp. Het stille dorp aan de Schelde werd in feite een kunstobject; alle huizen werden beschilderd met voorstellingen. Kunst+Vliegwerk liet zich inspireren door het bizarre dorp en fotografeerde alle huizen binnen hun eigen context. Daarvan zijn tekeningen gemaakt als placemat voor een dinerbord. In boekdruk werd het bestek op de tekening gedrukt. De borden -12 verschillende- met elk een ander detail uit de foto’s, zijn gemaakt door de keramische industrie Schoonhoven.
‘Taste of Doel’ werd enkele malen compleet geëxposeerd.

De oplage van de borden is 5 stuks per afbeelding en -zolang de voorraad- strekt zijn ze nu per stuk te koop voor € 45,--.

Nr. 2 ‘Doodstraf’ uit de serie van 14 houtsneden
‘Kruisgang’, 51 cm hoog x 37 cm breed

'Taste of Doel’ detail bord en tekening ‘Kraai’

Open dagen

Vanwege de Corona pandemie kunnen de Open Dagen 2020 geen doorgang vinden.
Als de situatie het toelaat zullen wij dit in het najaar van 2021 weer organiseren.

webdesign en realisatie: dehoopenkoning.nl