-De Nederlandse Kust van Martin Kers-

Tentoonstelling in de 'Gallery' van Meander Medisch Centrum in Amersfoort

In samenwerking met fotograaf Martin Kers en uitgeverij WBooks stelde Kunst+Vliegwerk een tentoonstelling samen rond de verschijning van het boek ‘De Nederlandse Kust’. Het noordelijkste puntje van de waddenkust tot het natuurgebied Het Zwin nabij het Zeeuwse Domburg is op verrassende wijze door Martin Kers in beeld gebracht.

Onze kust is in totaal 523 km lang en wordt grotendeels bepaald door zandstranden en duinen die de kust beschermen tegen de zee. De foto’s van Martin Kers tonen naast de mooie natuur en de recreatieve activiteiten aan de kust ook de bedrijvigheid, de scheepvaart en de havens. Gedurende zijn loopbaan als fotograaf heeft Martin Kers (1944)  bijna alle dorpen en steden en gehuchten van Nederland bezocht en gefotografeerd. Er zijn maar weinig bospaden, veld- en verkeerswegen die hij niet is ingeslagen. Maar, ons land blijft voor hem een ‘terra incognito’, een onbekend land.

In het landschap zoekt hij als een collectioneur naar kleuren composities en details. In fotografische zin bestaat de grens van Nederland voor hem allang niet meer. Op meer dan honderd locaties in de wereld heeft hij op die zelfde manier gekeken en gezocht en zijn onderwerpen gevonden.

Ringweg Randenbroek 110, 24 uur per etmaal geopend